PROGRAMA ELECTORAL PSPV-PSOE
ELECCIONES AUTONÓMICAS - MAYO 2015

ACTIVIDAD FÍSICA Y DEPORTE

            En la sociedad actual, la práctica de la actividad física y el deporte es un derecho recogido en nuestra legislación autonómica. Los ciudadanos y ciudadanas de la Comunitat Valenciana tenemos derecho a practicar y conocer el deporte y la actividad física, y los poderes públicos tienen la obligación de garantizar este derecho.

PROPUESTA 12

1.               La puesta en marcha de la inspección deportiva completará las acciones encaminadas a poner orden al actual caos en el sector del deporte, evitando las numerosas situaciones de intrusismo que se están produciendo tanto en el ámbito público como en el privado.




Aunque la ley del deporte instaura la figura de la inspección deportiva, el gobierno del PP no ha puesto en marcha este servicio durante la legislatura. No se puede supervisar y control el correcto desarrollo de las actividades deportivas sin un servicio que vele por la legalidad del desempeño deportivo.

Se ha denunciado por diversos ámbitos profesionales la situación de intrusismo que en la actualidad padece el sector deportivo con los consiguientes riesgos para la seguridad y la salud de las personas que practican deporte y sin embargo, la Generalitat ha mirado hacia otro lado.

Es necesario ordenar el sector de la actividad física y el deporte y para ello es necesario un servicio de inspección que controle y supervise el cumplimiento de la legislación vigente.



PROGRAMA ELECTORAL PSPV-PSOE
ELECCIONS AUTONÒMIQUES - MAIG 2015


ACTIVITAT FÍSICA I ESPORT

En la societat actual, la pràctica de l'activitat física i l'esport és un dret recollit en la nostra legislació autonòmica. Els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana tenim dret a practicar i conèixer l'esport i l'activitat física, i els poders públics tenen l'obligació de garantir aquest dret.


PROPOSTA 10 i 11


10. Garantirem l'acreditació de competències dels tècnics esportius i, en general, de tots aquells agents que actuen en l'esport (àrbitres, jutges, directius…). Aquesta activitat es desenvoluparà en col·laboració amb les federacions esportives i l'administració educativa.


11.
La regulació de les professions de l'esport. Una mesura estructural que tracta de modernitzar el servei esportiu que es presta a la Comunitat Valenciana i que té com a objectiu protegir als usuaris i augmentar la qualitat dels serveis.



Aquestes dues propostes estan relacionades i tenen per objecte ordenar el sector esportiu dels tècnics i professionals de l'esport. Un sector que actualment es troba liberalitzat, la qual cosa ha permès l'accés de persones sense cap tipus de qualificació que estan dirigint activitats físico-esportives en les quals està en joc la seguretat, la salut i el desenvolupament educatiu (en el cas dels menors) dels usuaris de serveis esportius.

D'una banda, és necessari engegar i coordinar els diferents sistemes de formació i acreditació de competències, oferint una oferta adaptada al mercat actual i a les necessitats esportives de la societat. Aquesta formació oficial es desenvoluparà des de l'Administració educativa en col·laboració amb les altres àrees de l'administració implicades (treball i esports), amb les entitats esportives i les universitats valencianes. Els itineraris estaran clarament identificats i orientats a un desenvolupament professional posterior.

La formació haurà de complementar-se amb una veritable regulació de les professions de l'esport, sense la qual, no s'evitarà l'intrusisme actual. El nostre partit ha reivindicat en reiterades ocasions aquesta regulació i va presentar una esmena a la Llei de l'esport i l'activitat física de la Comunitat Valenciana que finalment va ser acceptada per la resta de grups polítics en el tràmit parlamentari. Aquesta esmena va donar lloc a la disposició segona de la llei que impulsa la regulació de les professions en l'esport
.


Comptarem amb totes aquelles institucions i entitats implicades en la prestació de serveis i organització d'activitats esportives perquè assessorin al govern valencià en l'elaboració d'aquesta llei.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog