PER A QUE LA PILOTA ES CONVERTEIXCA EN UN AUTÈNTIC BE D´INTERES CULTURAL (BIC)

 “La pilota, cal defensar-la pels seus valors culturals, però també pels seus valors educatius, i adaptar-la a les necessitats actuals de la societat valenciana”.

La pilota valenciana està impregnada del caràcter i la cultura del nostre poble i per aixó s´ha de fomentar com a senyal d’identitat.

Proporciona experiències riques a nivell motriu. Això la convertix en un element educatiu de primer ordre. Els esforços de promoció de la pilota cal adreçar-los cap a la base, les escoles.




PROPOSTES D´ACTUACIÓ: PLA DE PROMOCIÓ DE LA PILOTA VALENCIANA (BIC)

1.    La  Federació de Pilota Valencian s´ha de convertir en l´entitat que regula l’activitat i gestiona les competicions esportives a tots els nivells d´aficionats.
2.    Les Institucions públiques li han de donar suport per a garantir la promoció coordinada de la pilota a la nostra Comunitat.
3.    Els clubs locals han de rebre el suport de les institucions mitjançant la signatura de convenis de col·laboració per a crear escoles esportives, i organitzar esdeveniments esportius de pilota.
4.    S´ha de introduir el joc a les escoles com a matèria de l’assignatura d’Educació Física, i com a activitat esportiva extraescolar, organitzant competicions interescolars.
5.    S´ha de posar en marxa un Pla de formació adreçat a cualificar als técnics esportius i donar formació continua als mestres.
6.    Les Facultats de Ciències de l’Activitat Física i L’Esport han de donar cabuda, entre les seues assignatures, a l’ensenyament de la pilota i la investigació, permitint crear les estructures necessàries per al deserotllament científic.
7.    S´han de modernitzar les estructures de la pilota valenciana, adaptar-les a la societat actual i impulsar-les a través de les noves tecnologies i les polítiques de I+D.
8.    S´ha de posar en marxa un Pla de Modernització d’Instal·lacions Esportives, recuperar algunes instal·lacions, construir instal·lacions adaptades (minitrinquets, minifrontons, etc.), prioritariàment als centres escolars, cubrir espais i dotar-los de seguretat i comoditat per al public.
9.    Els intercanvis culturals i esportius amb altres països s´han de impulsar com a nou element de promoció de la nostra Comunitat. La pilota com a element diferenciador de la nostra cultura, susceptible de ser promocionat cultural i turísticament.
10.Impulsar el patrocini facilitant la contraprestació a les empreses que invertixquen, procurant aventatges fiscals i un marc de referència clar per a trinqueters i promotors.
11.Dotar  al pilotari d´un estatus especial. Posar en marxa el Centre de Suport al Pilotari professional. Un centre on l’esportista rebrà atenció mèdica, preparació física, psicològica, etc.
12.Posar en marxa un programa coordinat de tecnificació que potencie l’itinerari esportiu natural del jove pilotari: iniciació, desenrotllament i tecnificació.


El PSPV-PSOE amb la Pilota Valenciana!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog