LA PILOTA VALENCIANA, BIC?
A portes d'iniciar-se el mundial de pilota, el President de la Generalitat ha anunciat que el seu Gobern té pensat declarar “Bé d´interés cultural (BIC)” a la pilota valenciana. Estem acostumats a promeses grandiloqüents que porta fent el PP quasi 20 anys i que després d´un temps queden en pura figuració i res més.
Que significa declarar a la pilota BIC? Si el suport va a ser el mateix que el que ha rebut la cultura valenciana, quasi val la pena que no toquen res.
El PP, a aquesta Comunitat, ha utilitzat la pilota sempre per a fer-se propaganda. La seva política està plena de despropòsits.
Ha promés ciutats de la pilota i ens ha deixat una ruïna. No saben que fer amb ella. L´acaben?, la dinamiten?
Ha pintat els trinquets de blau per a televisar les partides i ara que ha tancat la TVV, la pilota s´ha quedat sense imatges televisives.
Ha canviat la competència del foment public de la pilota des de la Conselleria d´esports a la de governació, pel capritx d´un Conseller. Ara que Serafí ja no està ja no és necessari el suport de governació (quina farsa).
En els anys de l´abundància (Copa Amèrica, Formula 1, cavallets…) quin suport li donava el Gobern valencià a la pilota? Recentment ens hem assabentat que el preparador físic personal d´Aznar havia cobrat més de 600000 € per produir un programa d´esport divertit a Canal 9. Això sí que són BICs (Bons i interessats companys o “amiguetes del alma” que deia Camps). Quin ha segut el suport a la pilota en aquestos anys?
Almenys dos plans estratègics, per a fomentar la pilota, ha elaborat el Gobern valencià. Lamentablement han quedat en res i formen part de l´arxiu documental en els calaixos de les taules de la Conselleria.

La pilota sobreviu gràcies al fet que hi ha afició, a l´esforç d´alguns emprenedors que continuen apostant per organitzar partides, per la promoció de la Federació que, sense recursos, prou fa; per alguns Ajuntaments que, de veritat, donen suport; pels clubs i aficionats que estimen aquesta activitat; pels que la duen en la sang, l´han vist jugar als seus pares i als seus majors.

Però l´esforç de l´afició no és prou en un món que va tan ràpid. Si de veritat es vol fomentar la pilota s´ha de prendre seriosament la seua promoció i no sols recordar s´en d´ella quan es fa bandera.
Donem suport a la selecció valenciana en el proper mundial, però en acabar aquest esdeveniment, fiquem-nos a treballar per potenciar el nostre esport autòcton.
Per cert, s´ha perdut l'oportunitat de difondre aquest esdeveniment per tota la Comunitat i sols Massamagrell i València gaudiran de les partides internacionals. Endevineu per què?

El PSPV-PSOE amb la pilota valenciana!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog