PREPARANT COM ALTERNATIVA UN ESPORT SOCIAL

Finalitzat el procés de primàries obertes i tenint en l'horitzó proper les eleccions autonòmiques, és un moment oportú per a dirigir els nostres esforços a la consolidació d'un programa electoral en matèria d'esports, que puga ser visualitzat per l'electorat com una autèntica alternativa social i un canvi radical respecte a la ruïnosa política esportiva promoguda pel PP, en el govern de la Comunitat Valenciana des de 1995.


El FORUM de l´ESPORT s'ha consolidat, en aquest últim any, com a plataforma de participació en matèria d'esports del PSPV. Aquesta plataforma es troba fàcilment accessible en la pàgina web del partit i està organitzada per a què qualsevol persona interessada, puga participar mitjançant la seua opinió en el debat permanent cap a la millora del benestar dels ciutadans, prenent com a contingut central, l'esport i l'activitat física.

La proposta que des del FORUM de l´Esport es fa a la societat és una proposta de participació social a traves de l´esport. La finalitat és obrir el nostre programa perquè des d'una concepció social i progressista - connectada amb les directrius del Consell d'Europa, alineada amb el manament Constitucional que relaciona l'esport i l'activitat física amb els drets fonamentals a la salut i a l'educació - s'analitzen noves propostes, s'exploren noves vies que permeten recuperar drets i serveis perduts en aquests anys d'abandó competencial i falta de voluntat i orientació política de la dreta.


Al temps, l'obertura i participació te com objectiu adaptar la nostra concepció social de l'esport als nous reptes que presenta una societat cada vegada més tecnològica i virtual. La humanització de l'estil de vida; la lluita contra els mals d'una societat de consum que fomenta el sedentarisme, l'absència de moviment; l'estímul de l'economia a través de l'activitat esportiva, la seua indústria i serveis associats que representen un percentatge important del nostre PIB; la mobilització i participació social en manifestacions esportives populars; l'estímul dels emprenedors en un àmbit tan dinàmic i canviant com l'esport; la protecció dels ciutadans com a usuaris de serveis i activitats esportives, l'impuls de l'associacionisme, la participació de la societat civil i la coresponsabilitat en la gestió de lo públic; les alternatives a la gestió de l'esport local; la promoció d'una educació física universal, clau en el currículum dels escolars; etc.



Són àmbits constitutius de ser estudiats i debatuts com a contingut obert. L'objectiu d'aquesta estratègia serà, presentar un programa d'actuació política consensuat amb la societat, actual i modern, al mateix temps que centrat en la visió social de la vida, que ha caracteritzat des del principi els postulats del socialisme.

VOS ANIMEM A PARTICIPAR, PEL CANVI!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog