Qué pasa amb les titulacions de técnics esportius a la nostra Comunitat?

Actualment, les modalitats esportives que s'imparteixen a la Comunitat Valenciana són Futbol i Futbol Sala encara que segons la Consellería d'educació s'espera ampliar l'oferta formativa a les modalitats de Bàsquet, Handbol, Atletisme i Esports de Muntanya i Escalada en un futur proper. 

El 27 d'abril de 2009, els consellers d'Educació, Alejandro Font de Mora, i Cultura i Esports, Trinidad Miró, van signar un acord de col·laboració per implantar, a partir del curs 2009-10, els ensenyaments esportius de règim especial, així com l'aplicació de les mesures per facilitar als esportistes de elit compatibilitzar la seva activitat amb els seus estudis.

En  el curs 2009/10 havien d'haver-se implantat, en els centres educatius de la Comunitat Valenciana les especialitats d'atletisme, bàsquet, handbol i esport de muntanya i escalada.  En aquests moments, no solament no s'han implantat aquests estudis sinó que no se sap quan es van a poder implantar.
 

Han pasat mes de quatre anys i la demanda de tècnics qualificats és cada dia major, tenint en compte que la societat ha anat sensibilitzant-se, cada dia més, i reconeix el transcendent paper que els tècnics esportius adquireixen a l'hora de garantir una pràctica esportiva de qualitat, segura i saludable.

La formació de tècnics esportius a la Comunitat Valenciana és, en l'actualitat, totalment insuficient i no respon a la demanda. Solament existeix un acord amb l'IES del Complex Educatiu de Xest per impartir les titulacions de tècnics en futbol i futbol sala. Quan s'implantaran les altres modalitats? És el centre de Xest el millor, per la seva ubicació i condicions horàries? Són preguntes que el teixit esportiu valencià s'està plantejant. Existeix un gran descontent en aquest àmbit.

Solament hem de comparar els programes de formació de la Generalitat amb altres regions d'Espanya, per adonar-nos de l'escàs interès que té, per al govern de la Generalitat, aquest tema. 

            Per tot l'exposat, exigim als actual responsables del mateix partit polític:

            1. Instar a la Consellería d'Educació Cultura i Esports, perquè inicie, immediatament, la implantació de les titulacions esportives d'atletisme, handbol, bàsquet i muntanya/escalada en l'àmbit de la C.V., d'acord amb el RD 1363/2007, de 24 d'octubre que regula els ensenyaments esportius com a ensenyaments de Règim Especial.

            2. Que aquesta implantació compti amb la col·laboració de les federacions esportives i les universitats, establint un règim de titulacions adequat a les necessitats de la societat valenciana.

            3. Que aquests ensenyaments s'estenguin a tota la Comunitat Valenciana procurant que, almenys, existeixi un centre de formació a cada província i garantint un accés a totes aquelles persones que ho desitgen i tinguin les competències necessàries.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog