Just a l'inrevés: la pujada de l'IVA en els serveis esportius

La pujada de l'IVA afecta de forma especialment greu a alguns serveis esportius (gimnasos, centres esportius, activitats en general). Aquesta pujada provocarà una disminució del nombre d'usuaris d'aquests serveis amb les conseqüències que açò comporta.

En primer lloc, conseqüències laborals i econòmiques per als més de 16000 serveis esportius que existeixen a Espanya i els més de 75000 treballadors del sector. Es calcula que la baixada d'usuaris d'aquests serveis suposarà una disminució del volum econòmic que fregarà el 30%.
En segon lloc per a la salut dels usuaris que rebien un servei especialitzat i que no van a poder continuar les seues activitats per la pujada general de preus.
L'organització Mundial de la Salut, la Unió Europea i molts altres organismes internacionals han demanat als governs dels Estats que estimulen l'activitat físic-esportiva com a forma de prevenció de la salut.
A més, estudis especialitzats han avalat l'estalvi econòmic que es produeix en els pressupostos de Sanitat si s'inverteix en pràctica físic-esportiva i hàbits saludables. Es calcula que per cada euro que s'inverteix en esport s'estalvien tres en despesa sanitària.
Amb aquesta mesura decretada pel govern s'aconseguiran just els objectius contraris als quals plantegen les autoritats sanitàries i a més encara es deprimirà més l'economia, més atur i més despesa pública sanitari. Just a l'inrevés del desitjable per a eixir d'aquesta.
http://www.levante-emv.com/valencia/2012/09/03/patronal-teme-subida-iva-8-21--cierre-mitad-gimnasios/932947.html

http://www.20minutos.es/noticia/1576219/0/subida-iva/productos/comercios/

Nota. Una possible pregunta al govern en cadascuna de les institucions responsables (Ajuntaments, diputacions, Corts) és que va a fer amb els preus públics de les activitats esportives.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog