SÍNTESI ULTIMES MESURES

(Resolució del 25 de febrer de 2021 i Decret 7/2021, de 25 de febrer.

En vigor des de les 00.00 hores del dia 1 de març de 2021 fins a la 23.59 hores del dia 14 de març de 2021)

 

5. Mesures aplicables a l’activitat física, l’esport, les instal·lacions esportives i els esdeveniments esportius.

 

1.     Activitat física  i esport al aire lliure i en instal.lacions esportives obertes

             ES POT

o   Aquelles modalitats individuals o per parelles

o   Sense contacte

o   Practicada per lliure o dirigida per professionals

o   Núm. de personas: 4 personas

o   NO es obligatori us de la màscara, sempre que siga possible mantindré distancia de seguretat.

o   La màscara sols serà obligatòria en espais i zones amb gran  d’afluencia de persones


            NO ES POT

o   No es permeten grups de més de 4 persones 



2.      Activitat física i esportiva de la població en edat escolar de les etapes educatives d’Infantil i Primària fora de la jornada escolar.

 

ES POT

2.1. Activitats esportives de grup i entrenaments esportius. (fa referència a activitats no competitives, d’entrenament, recreatives o d’aprenentatge esportiu).

o   activitats esportives grupals i en entrenaments esportius, amb un màxim de 4 persones esportistes.

o   en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d’activitat o d’entrenament, i sempre a l’aire lliure o en instal·lacions obertes

o   dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic

o   sense públic. Els acompanyants no podran romandre ni en les instal.lacions ni als voltants (no provocar aglomeracions).

 

o   L’activitat física i la pràctica esportiva que es realitze en activitats lectives, extraescolars o complementaries durant la jornada escolar, se sotmetrà a les disposicions dels Protocols vigents (Protocol de la Conselleria ECE de 22 de febrer de 2021) (*2)



 NO ES POT

2.1. Activitats esportives de grup i entrenaments esportius.

o   No es permeten grups de més de 4 persones 

o   No es permet en instal.lacions tancades

o   No es permet públic ni acompanyans

 

2.2. Participació en competicions esportives.

o   No es permet la participació de persones escolaritzades en les etapes educatives d’Infantil i Primària en esdeveniments i en competicions esportives (excepció de les competicions autoritzades en el punt 5.4).




3.     Entrenaments de l’esport federat, dels Campionats d’Esport Universitari, i dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de l’educació secundària.

 

ES POT

o   Poden reiniciar els entrenaments esportistes federades (s’enten sols Secundaria), els inscrits al Campionat d’Esport Universitari, o als Jocs esportius (Sols alumnes de Secundaria)

o   grups estables

o   a l’aire lliure o en instal·lacions esportives obertes.

o   sempre que siga possible es promouran dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic

o   sense públic. Els acompanyants no podran romandre ni en les instal.lacions ni als voltants (no provocar aglomeracions).

 

o   Els entrenaments dels esportistes que participen en les competicions autoritzades al punt 5.4, es desenvoluparan en les instal·lacions que siguen necessàries i amb les dinàmiques esportives habituals, aplicant els protocols federatius



NO ES POT

o   No es poden realitzar en IIEE tancades.

o   No poden assistir acompanyants ni públic.

o   No es poden fer competicions esportives (vorem a continuació).




4.     Competicions esportives.

ES POT

o   Les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic que atorguen un dret d’ascens a campionats o competicions d’àmbit estatal.

o   Les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic que siguen imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d’àmbit estatal.

o   La competició professional de «pilota valenciana» masculina i femenina la màxima competició en categoria femenina. (corregit)

o   competicions oficials professionals y no profesionals d’àmbit internacional i estatal,

o   La federació haurà de disposar de protocol públic Covid-19



NO ES POT

o   Queden suspeses totes les competicions (excepte anterior punt 5.4).

o   No es permet la participació de públic en les competicions esportives autoritzades.

o   En competicions esportives autoritzades que se celebren en IIEE o a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones esportistes de manera simultània.




5.     Instal·lacions esportives. (*1)

ES POT

o   Instal.lacions a l’aire lliure obertes en les condicions anteriors

o   l’aforament màxim permés serà d’una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l’ús esportiu (cada espai esportiu)

o   Les persones o entitats titulars de les IIEE seràn responsables d’establir les mesusres i garantir l’aforament

        Hauràn de senyalitzar els metres quadrats disponibles i aforament.

        Establir un sistema d’acces que evite l’acumulació de persones (i sistema de torns)

        Realitzar la netetja i desinfecció de les IIDD (dues vegades al dia mínim)

        Realitzar netetja i desinfecció del material en finalitzar cada torn d’entrenament i al final.

        No està permés l’us vestuaris i dutxes (excepte competicions i entrenaments autoritzats pel punt 5.4)


 

NO ES POT

o   Romandran tancades les Instal.lacions tancades (pavellons, gimnasos, centres esportius...).

o   Excepte per a competicions autoritzades (punt 5.4)

o   Els esportistes que vuiguen accedir han de presentar certificat de la Federació que els acredite en la competició autoritzada.

  

6.     Esdeveniments esportius.

 

ES POT

o   competicions esportives que se celebren en IIEE o a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones esportistes de manera simultània.

o   Les competicions d’àmbit autonòmic (autoritzades pel punt 5.4) se celebraran sense públic

o   Altres competicions autoritzades (punts 14.1 i 14.2 de la Resolució de 5 de desembre de 2020).

 

NO ES POT

o   Amb caràcter general no es permet la celebració d’esdeveniments esportius, (excepció competicions autoritzades pel punt 5.4)

o   No es permet la participació de públic.

 

Limitacions de mobilitat

 

o   Es limita l’entrada i l’eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana, excepte:

        j) Desplaçaments d’esportistes, entrenadors, jutges o àrbitres federats, per a realitzar activitats esportives federades de competició oficial, degudament acreditats mitjançant llicència esportiva o certificat federatiu.

 

o   Queda limitada la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores en tot el territori de la Comunitat Valenciana

 

 (*1) A l’efecte d’aquest apartat, es considera instal·lació esportiva oberta, l’espai obert esportiu no cobert o tot espai que, estant cobert, estiga envoltat lateralment per un màxim de tres parets o murs. (CORRECCIÓ d’errades de la Resolució de 25 de febrer de 2021)


 (*2) Protocols aprovats pels centres i les Federacions.

 “1.12. Mesures relatives a l'activitat física i esportiva practicada fora de l'àmbit dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, del campionat autonòmic d'esports universitari, de l'esport federat i de l'esport professional.


1.21.1. L'activitat física o esport, tant en instal·lacions esportives com a l'aire lliure o en la via pública, es podrà practicar sense contacte físic en les modalitats esportives individuals i de pràctica per parelles.


1.21.2. Les persones amb necessitats especials podran estar acompanyades per una persona de suport.


1.21.3. Es podran realitzar activitats físiques en instal·lacions obertes o tancades, sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i amb un aforament màxim del 30%. L'activitat física podrà realitzar-se en grup, amb un màxim de 30 persones, i sense superar el 30% de l'aforament de l'espai delimitat per a l'activitat grupal.

Podran realitzar-se activitats físiques grupals en la via pública sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i en grups màxims de 30 persones.


1.21.4. S'haurà de garantir la ventilació de les instal·lacions i respectar les mesures de seguretat interpersonal. Es permetrà l'ús de vestuaris, mantenint la distància de seguretat. No es permetrà l'ús de dutxes. Es respectessin les mesures generals i addicionals d'higiene comunes a totes les activitats recollides respectivament en els apartats 2.1 i 2.2 i 2.4 de l'acord del 19 de juny, del Consell.”


1.21.5. S'inclouen en aquestes activitats les desenvolupades en centres, clubs, gimnasos, centres d'entrenament, complexos esportius, estadis, pavellons, pistes, camps de golf, pistes de bitlles, pistes per a carreres, o centres de pilates, ioga i similars.


7. Es prioritzaran els espais a l'aire lliure per a les activitats extraescolars. En el cas d'espais tancats, comptaran amb la ventilació adequada i romandran ventilats, sempre que sigui possible, abans, durant i després de l'activitat.


9. Els espais tancats on es duguin a terme les activitats extraescolars han de mantenir una estructura que permeti respectar la distància física de seguretat mínima entre participants, i entre aquests i el monitor o la monitora. Aquestes sales han de netejar-se i desinfectar-se entre activitats de diferents grups, així com el mobiliari i material que s'hagi utilitzat durant aquestes.

   

 

RESOLUCIÓ de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorden noves mesures, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. [2021/1854]

Sobre la base de l’exposat, de conformitat amb l’article 81.1 b) de la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, resolc:

Primer.

Acordar amb caràcter transitori les següents mesures que seran aplicable en tots els municipis de la Comunitat Valenciana:

1. Mesures relatives a l’ús de les màscares.

1. Les persones de sis anys d’ara en avant queden obligades a l’ús de màscares en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic, sempre que no resulte possible garantir el manteniment d’una distància de seguretat interpersonal de, almenys, 1,5 metres.

2. L’obligació continguda en el paràgraf anterior no serà exigible en els següents suposats:

            En el cas d’exercici d’esport individual a l’aire lliure, ni en les activitats infantils i juvenils d’oci mentre es romanga amb el grup de convivència estable, ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan, per la pròpia naturalesa de les activitats, l’ús de la màscara resulte incompatible, conformement a les indicacions de les autoritats sanitàries.


2. Mesures relatives al tancament preventiu i la suspensió cautelar d’activitats, establiments i espais i obertura de terrasses a l’aire lliure.

1. Es manté el tancament preventiu i la suspensió cautelar d’activitats, establiments i espais, que expressament s’indiquen:

            a) Centres recreatius de majors (llars del jubilat) i de joves (ludotecas, centres d’oci i entreteniment juvenil), i centres on es desenvolupen activitats festeres tradicionals (...).

 

4. Mesures relatives a parcs i zones d’esplai lliure.

1. Els parcs, jardins i zones d’esplai a l’aire lliure romandran oberts des de les 06.00 a les 22.00 hores. No estant permés el seu ús durant la franja horària diferent a l’autoritzada.

Durant el seu temps d’obertura, es mantindran les mesures de distanciament físic seguretat interpersonal i higiene i prevenció, i vigilància que es compleixen les mesures d’agrupació o reunió socialment previstes.

2. Als parcs infantils recreatius a l’aire lliure, castells inflables, tobogans i altres jocs infantils hauran de respectar-se les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la Covid-19, mantenint la neteja segons els protocols a aquest efecte aprovats per l’autoritat de salut pública corresponent.

 

5. Mesures aplicables a l’activitat física, l’esport, les instal·lacions esportives i els esdeveniments esportius.

1. Activitat física i esportiva de caràcter general. (Esport per a tots i totes)

 

a) Es podrà practicar, amb caràcter general, activitat física i esportiva, a l’aire lliure i en instal·lacions esportives obertes, sense contacte físic i en les modalitats individuals i les que es practiquen per parelles.

 

b) La pràctica d’activitat física i esportiva de modalitats individuals, a l’aire lliure o en instal·lacions obertes, practicada per lliure o dirigida per professionals, podrà realitzar-se en grups màxims de 4 persones, per les autoritats sanitàries.

 

c) Per a la realització d’activitat esportiva a l’aire lliure o en instal ·lacions esportives obertes, i sempre que siga possible mantindre la distància de seguretat, no serà obligatori amb caràcter general, l’ús de màscara.

 

La màscara serà obligatòria en zones o espais amb gran afluència de persones, on no siga possible mantindre la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries amb la resta de persones esportistes o vianants.


2. Activitat física i esportiva de la població en edat escolar de les etapes educatives d’Infantil i Primària fora de la jornada escolar.

2.1. Activitats esportives de grup i entrenaments esportius. (fa referència a activitats no competitives, d’entrenament, recreatives o d’aprenentatge esportiu).

 

a) La població en edat escolar de les etapes educatives d’Infantil i Primària podrà participar fora de la jornada escolar en activitats esportives grupals i en entrenaments esportius, amb un màxim de 4 persones esportistes i amb les limitacions que estableix l’apartat següent.

 

b) En tot cas, les activitats esportives grupals i els entrenaments esportius es desenvoluparan en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d’activitat o d’entrenament, i sempre a l’aire lliure o en instal·lacions obertes. Així mateix, es podran realitzar únicament dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic, que permeten garantir en tot moment la distància de seguretat entre els esportistes participants.

 

c) Les activitats esportives grupals i els entrenaments esportius es desenvoluparan, en tot cas, sense públic. Els acompanyants dels menors que participen en les activitats no podran romandre en les instal·lacions esportives i evitaran en tot cas romandre als voltants de les instal·lacions i generar situacions d’aglomeració de persones.

 

d) L’activitat física i la pràctica esportiva que es realitze en activitats lectives, extraescolars o complementaries durant la jornada escolar, se sotmetrà a les disposicions dels Protocols vigents a cada moment per als centres escolars, adoptats per la Conselleria competent en matèria d’Educació i per la Conselleria competent en matèria de Sanitat. (Fa referència al protocol de la Generalitat de data 22 de febrer).

 

2.2. Participació en competicions esportives.

No es permet la participació de persones escolaritzades en les etapes educatives d’Infantil i Primària en esdeveniments i en competicions esportives, amb l’excepció de les competicions expressament autoritzades en el punt 5.4. de la present resolució.

 

3. Entrenaments de l’esport federat, dels Campionats d’Esport Universitari, i dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de l’educació secundària.

 

a) Les persones esportistes federades, les inscrites al Campionat d’Esport Universitari, o als Jocs esportius de la Comunitat Valenciana podran reiniciar els entrenaments esportius, amb les limitacions que s’estableixen en els apartats següents.

 

b) Els entrenaments esportius es desenvoluparan en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d’entrenament, i sempre a l’aire lliure o en instal·lacions esportives obertes. Així mateix, sempre que siga possible es promouran dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic garantint el màxim temps possible la distància de seguretat.

 

c) Els entrenaments esportius es desenvoluparan, en tot cas, sense públic. Els acompanyants dels menors que participen en els entrenaments no podran romandre en les instal·lacions esportives i evitaran en tot cas romandre als voltants de les instal·lacions i generar situacions d’aglomeració de persones.

 

d) Els entrenaments dels esportistes que participen en les competicions autoritzades al punt 5.4. de la present resolució, es desenvoluparan en les instal·lacions que siguen necessàries i amb les dinàmiques esportives habituals, aplicant els protocols federatius de prevenció de la COVID– 19.

 

4. Competicions esportives.

a) Continuen suspeses totes les competicions, activitats i esdeveniments esportius organitzats per entitats públiques o privades, en totes les categories i modalitats esportives, excepte les que s’estableixen en els paràgrafs següents.

b) Podran celebrar-se les següents competicions esportives d’àmbit autonòmic:

– Les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic que atorguen un dret d’ascens a campionats o competicions d’àmbit estatal.

– Les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic que siguen imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d’àmbit estatal.

– I la competició professional de «pilota valenciana» masculina i femenina.

c) Així mateix, podran celebrar-se en el territori de la Comunitat Valenciana, les competicions oficials professionals d’àmbit internacional i estatal, i les competicions oficials no professionals d’àmbit internacional i estatal.

d) La federació corresponent haurà de disposar d’un protocol públic de desenvolupament de la competició que garantisca el seguiment de les mesures de seguretat i d’higiene requerides per a la prevenció de la Covid-19. Amb la finalitat de garantir la protecció de la salut de les persones esportistes i del personal necessari per al desenvolupament de la competició, el protocol podrà ser requerit per l’autoritat sanitària.

 

5. Instal·lacions esportives.

a) En les instal·lacions esportives obertes podrà realitzar-se l’activitat física i esportiva regulada en els punts anteriors, i en les condicions que s’estableixen en aquests.

b) Continuaran tancades, per a l’ús de la població en general, les instal·lacions esportives tancades de titularitat pública o privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos, …) excepte aquelles que siguen necessàries per al desenvolupament de les competicions autoritzades en el punt 5.4. de la present resolució i els seus entrenaments.

Les persones esportistes que hagen d’accedir a les instal·lacions tancades, per a competir o entrenar, hauran de disposar d’un certificat de la Federació corresponent, que acredite la participació de la persona esportista en alguna de les competicions expressament autoritzades per aquesta resolució i els respectius entrenaments.

c) En les instal·lacions esportives, l’aforament màxim permés serà d’una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l’ús esportiu. Aquest càlcul s’aplicarà per a cadascuna de les dependències d’ús esportiu de la instal·lació. Els aforaments dels altres serveis no esportius de quins puga disposar la instal·lació es regiran per la seua normativa específica.

d) Les persones o entitats titulars de la instal·lació seran les responsables d’establir les mesures necessàries per a garantir el compliment dels aforaments, i senyalitzaran de manera visible, i en els accessos de cadascuna de les dependències, tant els metres quadrats disponibles en la zona com l’aforament màxim permés.

e) La persona o entitat titular de la instal·lació haurà d’establir un sistema d’accés que evite l’acumulació de persones i un sistema de torns que permeta la pràctica de l’activitat física en condicions de seguretat i protecció sanitària.

f) Amb caràcter general, s’haurà de realitzar una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions, com a mínim dues vegades en el dia. Així mateix, es netejarà i desinfectarà el material utilitzat per les persones esportistes en finalitzar cada torn d’entrenament i a la finalització de la jornada.

g) Amb caràcter general, no està permés l’ús de vestuaris i de dutxes. Excepcionalment, en les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució, i en els seus entrenaments, es podran utilitzar els vestuaris i les dutxes, respectant les mesures generals de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries.

A l’efecte d’aquest apartat es considera instal·lació esportiva, aquell espai obert esportiu no cobert o tot espai que, estant cobert, estiga envoltat lateralment per un màxim de tres parets o murs.

 

6. Esdeveniments esportius.

a) Amb caràcter general no es permet la celebració d’esdeveniments esportius, amb l’excepció de les competicions que expressament permet el punt 5.4 de la present resolució.

b) En les competicions esportives que se celebren en instal·lacions esportives o a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones esportistes de manera simultània.

c) Les competicions d’àmbit autonòmic que permet l’apartat b del punt 5.4 de la present resolució se celebraran sense públic.

La resta de competicions autoritzades se sotmetran a les limitacions que estableixen els punts 14.1 i 14.2 de la Resolució de 5 de desembre de 2020[1], de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorda noves mesures addicionals en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

 

Segon. Mesures vigents i mesures que perden eficàcia.

1. Es mantenen vigents i es prorroguen les mesures contingudes en els actes dictats i en les resolucions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, en tot allò que no ha sigut posteriorment modificat per resolució de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública i en tot allò que no s’opose a la present resolució:

– Acord de 19 de juny, del Consell, (...) (DOGV 20.06.2020).

– Resolució de 23 de juny de 2020, (...) (DOGV 25.06.2020).

– Resolució 17 de juliol de 2020, (...)(DOGV 18.07.2020). i (...) (DOGV 21.07.2020).

– Resolució de 24 de juliol de 2020, (...) (DOGV 24.07.2020).

– Resolució de 5 de desembre de 2020, (...) (DOGV 05.12.2020.

– Resolució de 9 de desembre de 2020, (...) (DOGV 09.12.2020).

– Resolució de 5 de gener de 2021, (...) (DOGV 06.01.2021).

– Resolució de 19 de gener de 2021, (...) (DOGV 20.01.2021).

– Resolució de 29 de gener de 2021, (...)(DOGV 30.01.2021).

 

Cinqué. Eficàcia i vigència.

La present resolució produirà efectes des de les 00.00 hores del dia 1 de març de 2021 fins a la 23.59 hores del dia 14 de març de 2021.

 

 


DECRET 7/2021, de 25 de febrer, del president de la Generalitat, pel qual s’actualitzen les mesures de limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i de limitació de la mobilitat, fins al 14 de març de 2021 inclusivament.  2021/1853]

 

Primer. Limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i en llocs de culte

 

1. En espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de quatre persones, llevat que es tracte de persones convivents i sense perjudici de les excepcions previstes en els apartats següents d’aquest decret, així com en altres disposicions aplicables.

 

 

Segon. Limitacions de mobilitat

 

1. Es limita l’entrada i l’eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats que es produïsquen per algun dels següents motius:

 

j) Desplaçaments d’esportistes, entrenadors, jutges o àrbitres federats, per a realitzar activitats esportives federades de competició oficial, degudament acreditats mitjançant llicència esportiva o certificat federatiu.

 

2. Així mateix, queda limitada la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores en tot el territori de la Comunitat Valenciana, llevat que s’haja de realitzar alguna de les activitats següents: (...).

 

 

Única. Efectes

 

1. Aquest decret assortirà efectes des de les 00.00 hores del dia 1 de març de 2021, fins a les 23.59 hores del 14 de març de 2021.

 

2. Es deixa sense efecte, des de les 00.00 hores del dia 1 de març de 2021, el Decret 5/2021, de 12 de febrer, del president de la Generalitat, pel qual s’actualitzen les mesures de limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i de limitació de la mobilitat, així com qualsevol altra disposició d’igual o inferior rang que s’opose al que estableix aquest decret.

 

 

  

CORRECCIÓ d’errades de la Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorden noves mesures a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. [2021/1947]

 

Segon

 

En el punt resolutiu primer, punt 5, epígraf 4.b, «Competicions esportives», de la Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorden noves mesures a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

 

On diu:

«….

b) Podran celebrar-se les següents competicions esportives d’àmbit autonòmic:

 

– Les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic que atorguen un dret d’ascens a campionats o competicions d’àmbit estatal.

– Les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic que siguen imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d’àmbit estatal.

– I la competició professional de «pilota valenciana» masculina i femenina.….»

 

Ha de dir:

«…

b) Podran celebrar-se les següents competicions esportives d’àmbit autonòmic:

 

– Les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic que atorguen un dret d’ascens a campionats o competicions d’àmbit estatal.

– Les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic que siguen imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d’àmbit estatal.

– La competició professional de pilota valenciana i la màxima competició en categoria femenina. (corregit)

 

Tercer

 

En el punt resolutiu primer, punt 5, epígraf 5, «Instal·lacions esportives», de la Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorden noves mesures a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

 

On diu:

«5. Instal·lacions esportives

 

a) En les instal·lacions esportives obertes podrà realitzar-se l’activitat física i esportiva regulada en els punts anteriors, i en les condicions que s’estableixen en aquests.

 

b) Continuaran tancades, per a l’ús de la població en general, les instal·lacions esportives tancades de titularitat pública o privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos, …) excepte aquelles que siguen necessàries per al desenvolupament de les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució i els seus entrenaments.

Les persones esportistes que hagen d’accedir a les instal·lacions tancades, per a competir o entrenar, hauran de disposar d’un certificat de la Federació corresponent, que acredite la participació de la persona esportista en alguna de les competicions expressament autoritzades per aquesta resolució i els respectius entrenaments.

 

c) En les instal·lacions esportives, l’aforament màxim permés serà d’una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l’ús esportiu. Aquest càlcul s’aplicarà per a cadascuna de les dependències d’ús esportiu de la instal·lació. Els aforaments dels altres serveis no esportius de quins puga disposar la instal·lació es regiran per la seua normativa específica.

 

d) Les persones o entitats titulars de la instal·lació seran les responsables d’establir les mesures necessàries per a garantir el compliment dels aforaments, i senyalitzaran de manera visible, i en els accessos de cadascuna de les dependències, tant els metres quadrats disponibles en la zona com l’aforament màxim permés.

 

e) La persona o entitat titular de la instal·lació haurà d’establir un sistema d’accés que evite l’acumulació de persones i un sistema de torns que permeta la pràctica de l’activitat física en condicions de seguretat i protecció sanitària.

 

f) Amb caràcter general, s’haurà de realitzar una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions, com a mínim dues vegades en el dia. Així mateix, es netejarà i desinfectarà el material utilitzat per les persones esportistes en finalitzar cada torn d’entrenament i a la finalització de la jornada.

 

g) Amb caràcter general, no està permés l’ús de vestuaris i de dutxes.

Excepcionalment, en les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució, i en els seus entrenaments, es podran utilitzar els vestuaris i les dutxes, respectant les mesures generals de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries.

A l’efecte d’aquest apartat es considera instal·lació esportiva, aquell espai obert esportiu no cobert o tot espai que, estant cobert, estiga envoltat lateralment per un màxim de tres parets o murs.»

 

Ha de dir:

«5. Instal·lacions esportives

 

a) En les instal·lacions esportives obertes podrà realitzar-se l’activitat física i esportiva regulada en els punts anteriors, i en les condicions que s’estableixen en aquests.

 

A l’efecte d’aquest apartat, es considera instal·lació esportiva oberta, l’espai obert esportiu no cobert o tot espai que, estant cobert, estiga envoltat lateralment per un màxim de tres parets o murs. (corregit)

 

b) Continuaran tancades, per a l’ús de la població en general, les instal·lacions esportives tancades de titularitat pública o privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos…), excepte les que siguen necessàries per al desenvolupament de les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució i els entrenaments d’aquestes.

Les persones esportistes que hagen d’accedir a les instal·lacions tancades per a competir o entrenar, hauran de disposar d’un certificat de la federació corresponent, que acredite la participació de la persona esportista en alguna de les competicions expressament autoritzades per aquesta resolució, i els respectius entrenaments.

 

c) A les instal·lacions esportives, l’aforament màxim permés serà d’una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l’ús esportiu. Aquest càlcul s’aplicarà per a cadascuna de les dependències d’ús esportiu de la instal·lació. Els aforaments dels altres serveis no esportius de què puga disposar la instal·lació es regiran per la seua normativa específica.

 

d) Les persones o entitats titulars de la instal·lació seran les responsables d’establir les mesures necessàries per a garantir el compliment dels aforaments, i senyalitzaran de manera visible, i en els accessos de cadascuna de les dependències, tant els metres quadrats disponibles en la zona com l’aforament màxim permés.

 

e) La persona o entitat titular de la instal·lació haurà d’establir un sistema d’accés que evite l’acumulació de persones i un sistema de torns que permeta la pràctica de l’activitat física en condicions de seguretat i protecció sanitària.

 

f) Amb caràcter general, s’haurà de realitzar una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions, com a mínim dues vegades en el dia. Així mateix, es netejarà i desinfectarà el material utilitzat per les persones esportistes en finalitzar cada torn d’entrenament i a la finalització de la jornada.

 

g) Amb caràcter general, no està permés l’ús dels vestidors ni de les dutxes.

Excepcionalment, en les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució, i en els entrenaments d’aquestes, es podran utilitzar els vestidors i les dutxes respectant les mesures generals de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries.»

 

 



[1] Resolució de 5 de desembre de 2020

14. Mesures relatives a esdeveniments esportius.

14.1. La celebració dels esdeveniments esportius, entrenaments o competicions esportives no professionals que se celebren en instal·lacions esportives podran desenvolupar-se amb un aforament de públic màxim del 30 %, i amb un límit de 150 persones assistents.

Els esdeveniments esportius o competicions esportives que es realitzen a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, hauran de desenvolupar-se evitant les aglomeracions de públic. En qualsevol cas, la celebració d’aquests esdeveniments que se celebren a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, podran desenvolupar-se amb un aforament de públic màxim del 30 %, sempre que no se supere el límit de 150 persones assistents.

En cas d’instal·lacions provisionals de graderías o delimitació d’espais reservats al públic, s’establirà un límit aforament de públic màxim del 30 %, amb un límit de 150 persones assistents.

El públic que de manera espontània poguera acudir a presenciar l’esdeveniment haurà de respectar, en tot cas, la distància de seguretat establida per les autoritats sanitàries.

En els esdeveniments esportius, entrenaments o competicions esportives que se celebren en instal·lacions esportives o a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones esportistes.

 

14.2. No es permet la presència de públic en els esdeveniments esportius que se celebren en el marc de competicions professionals d’àmbit internacional.

En les competicions professionals d’àmbit estatal, seran aplicable les mesures de prevenció adoptades per l’autoritat competent, d’acord amb el que es preveu en l’article 15.2 del Reial Decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog