QUÈ ENS HA COSTAT LA FÓRMULA 1 ALS VALENCIANS? 



Quan el nostre nefast ex - president Camps va anunciar la signatura del contracte entre Ecclestone i la Generalitat, allà per l'any 2007, en plena campanya electoral, ens va dir que no ens costaria res. Ara, després de sis anys s'ha conegut el contracte i la veritat. Pels cinc grans premis celebrats a València la Generalitat li ha desemborsat al magnat anglés 117 milions d'euros. Un altre exemple de les mentides i espolis que aquest poble ha hagut de suportar després de més de 18 anys de govern del PP.
 
Queda pendent el tema del pagament dels dos últims anys, en els que no s'ha celebrat la prova a València (2013 i 2014). Fabra, l'actual President, diu que no va a pagar però els precedents no són molt favorables, ja que en Barein es va suspendre la prova i van haver d'indemnitzar a Ecclestone amb 28,7 milions de €. 

A mes a mes del que ens ha costat el contracte de la F-1 cal sumar el que ens ha costat la compra de Valmor, 41 milions més. Altres 90 milions pel cost de condicionament del circuit urbà; 46 milions per a despeses d'infraestructura, muntatge de graderies, boxes, etc.; 22 milions de Canal 9 per a les retransmissions. En total més de 300 milions d'euros. El pressupost de la Generalitat en matèria d'esports, sumats els últims 12 anys. 

Valmor, empresa creada per a gestionar la F-1 i que comptava amb accionistes com Bancaixa, Fernando Roig i Aspar, va ser adquirida per la Generalitat a través de l'Empresa pública Circuit del Motor (sac sense fons) al novembre de 2012. Ara s'ha conegut el que va costar i que l'auditoria realitzada per la pròpia Valmor aconsellava la seua liquidació. 
En aquest contracte s'exonerava de qualsevol responsabilitat als responsables administradors de Valmor. Entre ells, Bancaixa que ara reclama a la Generalitat l'aval del València CF, i Fernando Roig que ha rebut més de 20 milions de € des de 2006 per a patrocinar l'Aeroport, sense avions de Castelló. 
L'alcaldessa diu que "potser s'ha comès algun error". Entre amiguets se ho han fet tot. El major error ha sigut confiar en aquesta gent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog